Dynamische fietsoversteekplaats

Samenwerking Gemeente Dongen en Sysconnect. Dynamische oversteekplaats gerealiseerd bij de bibliotheek in Dongen.

Wethouder Ad van Beek: “De kruising aan de Mgr. Schaepmanlaan, Mgr. Ariënsstraat en Drijversveld is een belangrijke verkeersader voor Dongen.
”Dagelijks passeren hier duizenden verkeersdeelnemers. Ik ben blij dat we grondige veiligheidsmaatregelen kunnen nemen.”
Werking dynamische fietsoversteek: Het nieuwe ontwerp van de kruising is tot stand gekomen in overleg met de wijkraden Biezen en Centrum. Het kruispunt blijft wat hoger liggen en krijgt een asfaltlaag. De fietsoversteekplaats wordt voorzien van rood asfalt. In het asfalt van de fietsoversteekplaats worden grondspots verwerkt. Automobilisten worden vooraf gewaarschuwd als er een fietser aankomt die wil oversteken. De fietser die de oversteekplaats nadert, wordt door een camera gesignaleerd (maar niet gefilmd). Vanaf dat moment gaan de LED-lampjes/grondspots op de fietsoversteek knipperen. Zodra de fietser de oversteekplaats heeft verlaten, gaan de lichten automatisch uit.

Op www.dongen.nl staan twee filmpjes over de werking van het systeem. Ook staat hier de inrichtingstekening van de nieuwe kruising.

Afspraak maken?

Is deze oplossing ook voor u interessant?  Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.