Slimladen Haarlemmermeer

In samenwerking met Slimladen hebben wij mogen deelnemen aan dit fantastische project in Haarlemmermeer!

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven opent maandag 8 maart op het Marktplein in Hoofddorp een ‘slim laadplein’ met twaalf elektrische oplaadplekken. Bijzonder is dat als de plekken niet worden gebruikt voor elektrische auto’s, ze beschikbaar zijn voor andere auto’s. Een vrij unieke uitvinding dus!

Het plein in Haarlemmermeer vormt een onderdeel van de Proeftuin Slimme Laadpleinen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Met deze proeftuin worden 46 laadpleinen in 19 gemeentes gerealiseerd.

De gemeente onderzoekt daarnaast in hoeverre een combinatie mogelijk is waarbij laadplekken ook kunnen worden gebruikt voor het parkeren van niet-elektrische auto’s. Dat gebeurt in Hoofddorp via een uniek dynamisch systeem, waarbij sensoren aangeven of een parkeerplek beschikbaar is. Op het moment dat er niet wordt geladen, zijn er laadplekken beschikbaar als parkeerplek voor niet-elektrische auto’s. Dat biedt een voordeel ten opzichte van losse laadplekken die wél altijd zijn gereserveerd voor elektrische auto’s. Naast slim laden biedt dit project ook nog eens een hele slimme parkeeroplossing!

De aankomende jaren gaan we veel uitdagingen aan op het gebied van elektrisch rijden, wat inhoudt dat er meer laadbehoefte is. Dit project is dus goed nieuws voor de eigenaren van elektrische auto’s.

De laadpalen zijn voorzien van het opladen van de auto’s maar kunnen daarnaast ook elektriciteit terug leveren naar het net. Dat houdt in dat de batterij van de auto groene stroom opslaat, alleen maar beter voor het milieu!

Afspraak maken?

Is deze oplossing ook voor u interessant?  Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.