Verkeersdata

Snelheidsdisplay Smiley

Een snelheidsbord ook DSI (dynamisch snelheidsindicator) genoemd, wordt gebruikt om de automobilisten te confronteren met hun snelheid. De snelheidsdisplays zijn ontworpen voor een eenvoudige snelle en veilige montage. De bijgeleverde bevestigingsbeugel kan eenvoudig worden geïnstalleerd op palen van elke vorm of elke diameter. Doordat het gewicht lichter is dan 10 kg, kunnen de snelheidsdisplays geïnstalleerd worden door een enkel persoon.

De displays kunnen worden gevoed vanuit een vaste netvoeding, openbare verlichting of een zonnepaneel. Een batterij back-up zorgt ervoor dat het systeem blijft werken in het geval van een stroomstoring of lange periodes zonder zonlicht. Een keuzeknop maakt het mogelijk om een van de tien vooraf ingestelde snelheden te kiezen.

Wanneer men een aanzienlijke snelheidsvermindering wil bereiken is het belangrijk om de bestuurder zo lang mogelijk te confronteren met de te hoge snelheid. Dat is de reden waarom de snelheidsdisplay een bereik en een zicht heeft van 250 meter. De snelheid wordt gesignaleerd door een doppler radar, dat zich in de snelheidsbord-behuizing bevindt. De radar stuurt radargolven, de frequentie van de golven gereflecteerd door het voertuig maakt het mogelijk om de snelheid nauwkeurig te berekenen.

Kleuren die gebruikt kunnen worden zijn:

  • Rood: om te hoge snelheid aan te duiden
  • Groen: om snelheden onder de limiet weer te geven
  • Amber: een optionele kleur die gebruikt kan worden als waarschuwing wanneer een voertuig dicht bij de ingestelde snelheidslimiet is of deze heeft bereikt.

Berichten van een of twee regels tekst of afbeeldingen, kunnen worden weergegeven afhankelijk van de snelheid van het naderende voertuig. Deze berichten en afbeeldingen kunnen eenvoudig worden aangepast met behulp van de bijgeleverde configuratiesoftware. Om het race-effect te vermijden, kan een maximumsnelheid worden ingesteld. Hierboven wordt de snelheid niet meer weergegeven en in plaats daarvan kan dit vervangen worden door een gevarendriehoek of door een zelf te programmeren bericht.

De snelheidsdisplay kan verkeersstatistieken opnemen en weergeven. Bijvoorbeeld het aantal voertuigen die passeren, tijden, gemiddelden (V50 en V80) en maximale snelheid. De gegevens worden geregistreerd indien gewenst voor beide richtingen van het verkeer.

Om te communiceren met het apparaat, instellingen te wijzigen of statistieken te downloaden, zijn er verschillende opties beschikbaar. Een USB-kabel wordt standaard meegeleverd. Voor een vlotte draadloze communicatie, kan men gebruik maken van een bluetooth verbinding. De meegeleverde software om de verbinding met een laptop, tablet of smartphone te maken  werkt op alle windows of android apparaten.

Voor het op afstand beheren van meerdere borden kan een GPRS-modem meegeleverd worden. Het beheer is mogelijk vanuit elke computer die is aangesloten op het internet. Naast gemakkelijke en goedkope installatie en verwerking van gegevens, kunt u ook automatische meldingen ontvangen in het geval van een storing.

De ABS-kunststof behuizing en gebogen polycarbonaat voorkant, zijn uiterst resistent tegen alle weersomstandigheden. Een UV-behandeling voorkomt de vervaging van de kleuren door de zon. De lichte kleur van de behuizing zorgt voor minder warmte opname met als gevolg een langere levensduur van de interne componenten. Het one-piece kunststof ontwerp zorgt voor een IP65 bescherming en geen corrosie.

De voordelen van de Evolis snelheidsdisplay zijn;

  • Het is eenvoudig te installeren
  • Praktisch en intelligent
  • Selectie van een locatie met rechte zicht (50-250 meter)
  • Beste kwaliteit en zichtbaarheid van het beeldscherm
  • Water, stof en schokbesteding
  • Overzichtelijke rapportage
  • Zeer robuust

Afspraak maken?

Is deze oplossing ook voor u interessant?  Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.